Saturday, September 10, 2011

Aidilfitri 2011

2
Dah nak masuk minggu kedua raya dah pun skrang nie. Kejap ja rasanya. Pejam celik, pejam celik, dah nak hujung tahun.

Raya bebaru nie seperti kebiasaannya, memang kami sekeluarga busy. Bukannya busy sebab apa pun, kami busy travelling. Setiap tahun, memang kami akan pusing satu Malaysia bila tiba hari raya. Macam raya tahun nie, mula-mula beraya kat Alor Setar. Lepas tuh, ke Besut. Dari Besut baru la kami balik ke PD semula. Tahun depan tukar pulak. Raya kat Besut dulu, kemudian Alor Setar dan barulah boleh balik PD. Begitulah alkisah busy nya kami sekeluarga. heheheheh…. 1500km perjalanan tuh, senang-senang ja kami boleh achive dalam satu trip.




Tahun nie kami beraya bersama ahli baru. Tajul Husaini nama dia. Baru ja umur 2 bulan, dah ada dua tiga pasang baju raya. Memang timing baik punya. Meriah rumah Alor Setar dipenuhi dengan anak saudara dan anak sendiri yang ramai. Tak menang tangan nak melayannya. Glamer la Husaini bila jadi perhatian ramai sepanjang kat kampung arituh. Husaini pun boleh tahan jugak, kuat bersembang.

keluarga kami memang environmental friendly sket. Go Green..!!


ada budak happy sebab dapat duit raya

Bergambar dengan tok wan dan mak tok. Walaupun tok wan tak sihat tapi masih steady lagi layan cucu

Nie salam bodek namanya

Tok wan dengan Husaini

Raya ke-3 selalunya kami akan menziarahi rumah cikgu. Memang dah menjadi kelaziman kawan-kawan sekelas sewaktu di KSAH untuk berkumpul kat rumah cikgu Fauziah (Cikgu BM) dan Ustazah Maria pada hari raya ke-3. Cikgu dah Ustazah pun dah terbiasa buat open house raya ke-3. Seronok rasanya bila cikgu masih lagi ingat nama kita satu persatu bila berjumpa. Bagus betul cikgu-cikgu kat KSAH nie. Sungguh berkat ilmu yang cikgu dah ajar kat kami.

Kat rumah cikgu Fauziah. Cikgu Fauziah yang duduk kat tengah-tengah sekali

Posing sket

Nie, ustazah Maria dan suami dia

Lepas dari menziarahi rumah cikgu tuh, terus la berangkat ke Besut. Alhamdulillah, perjalanan selamat cuma lagi ada la jalan sesak sikit kat simpang mana ntah. Simpang Pasir Puteh kot. Sakit la jugak hati, tapi nak buat camna. Redha ja la…bila sampai ja di kampung, suka sangatlah budak2 tuh dapat jumpa sepupu sepapat depa. Bagai nak runtuh rumah bila depa berlari. Nak buat macam mana, cucu tok wan semuanya lelaki. Takdak lagi yang pompuan.

Set baju petak

Ujung minggu hari Sabtu tuh, sempat lagi kami mandi kat pantai Bukit Keluang. Ingatkan takdak orang, rupa-rupanya ramai sungguh manusia. Lain sungguh air laut kat Terengganu nie berbanding dengan PD. Bersih sungguh air dia, jernih.  

Nampak sampai ke dasar

Kalau dah mandi tuh, sampai tak ingat nak naik

Ramai sungguh orang datang berkelah kat sini. Ingatkan kami ja..

Ahad baru balik ke PD. Mujur perjalanan lancar. Sampai ja rumah kat PD, semua terbogkang keletihan. Padahal yang bawak keta aku sorang ja. Bagus jugak la budak-budak tuh tido gak, kalau tak nanti aku pulak yang tak boleh tido. Walaupun keletihan, tapi semua keletihan tuh sangatlah berbaloi. Yang penting, kita meraikan Syawal tanpa melanggar syarak. Semoga amalan kita sepanjang Ramadhan hari itu diterima. Semoga kita istiqomah melakukan ibadat walaupun diluar bulan Ramadhan. InsyaAllah. 

2 Response to Aidilfitri 2011

helmiyani
September 15, 2011 at 10:06 AM

mesti husaini yang dapat lagi banyak sebab yang tecit2 ni biasa dapat note besaq2..hihihi

September 16, 2011 at 1:24 AM

tak tahu ler yani...mak dia yang jaga account dia...Presiden Kewangan seumur hidup tuh...ehhehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...