Thursday, September 18, 2014

Dah tak dapat nak dielakkan

0
     Dah sebulan dah sejak dari accident arituh. Badan makin ringan. Hari-hari dapat complete 4,000 steps kat trek jogging depan rumah. Bernafas pun rasa lega. Pelan-pelan dah boleh buat kerja-kerja kat rumah. Alhamdulillah...

     Bila bengkak pun dah surut, doktor jumpa masalah baru plak. Rupa-rupanya, tulang selangka yang patah tuh, tajam sangat. Kebetulan pulak tuan punya tulang tuh kurus, memang duduk betul-betul bawah kulit ja. Doktor risau, kalau rubbing dengan tali beg atau terhantuk sekali lagi...takut terkoyak kulit. Tulang boleh terjojol plak keluar.

Ini la gaya tulang yang tajam tuh. Dah macam tongkol kayu plak.

     So, doktor kata memang abnormal la keadaan nie. Bunyinya macam kena operate jugak laa...Takdak la discuss lama sangat pun. Tetiba doktor bagi satu date untuk operation. Subhanallah, takutnya aku nak serah diri nie. Akhirnya aku setuju jugak walaupun takut nak operate.

Wife aku la yang dok rajin temankan aku ke hulu ke hilir dok jumpa doktor. 
Terima kasih sangat-sangat.

Kesian kat Dhiya la abah takleh nak dukung. Bila masa la pandai makan aiskrim nie.

Dulu kecik jerk

Nie gambar on the way to operation theater. Ker dah abis operate nie?
Memang aku nie penakut sungguh la bab-bab operation nie

Nie Dr Wan Hazmy yang specialist dalam operation nie. 
Nie gambar sehari selepas operation waktu nak bukak dressing.

Suspen ja waktu nak tengok bekas belahan kat bahu tuh. Tapi sempat selfie kejap.

Aduss....Panjang jugak rupanya...heheheh

     Dr Wan cakap, bagus la buat operation sebab dalam tuh ada 2 lagi serpihan tulang yang terapung dalam bahu aku. 2 tulang tuh la yang terpusing dan membonjol tajam ke atas seperti dalam gambar yang mula-mula. Kiranya sekarang, tulang yang dah bercantum sebulan dulu dah dipecahkan semula oleh doktor untuk bagi laluan kepada plate besi. So, recovery process is now back to square again. Tapi Alhamdulillah, sakit kali ini tidaklah sesakit waktu mula-mula dulu. Hopefully dapat recover cepat. Kesian tengok wife aku yang terpaksa pikul semua tanggungjawab umah. InsyaAllah sihat lepas nie.

Dapatlah lima paku atas bahu. Naik pangkat tuh.







No Response to "Dah tak dapat nak dielakkan"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...