Monday, February 22, 2016

Selamat Hari Lahir Hazwan

0
     Jarang-jarang sekali aku update pasal hari lahir anak-anak nie. Mungkin sebab bila sampai harijadi sapa-sapa dalam family, kami cuma makan-makan kat luar sahaja kot. Bila dah keluar tuh, paham-paham ja la. Susah sikit nak bawak camera berbagai.

     Tapi kali nie update sikit pasal harijadi Hazwan. Asalnya, wife aku cuma nak buatkan kek chocolate moist saja untuk sebagai majlis ala kadar antara kami anak-beranak. Entah kenapa Hazwan pulak tiba-tiba ringan mulut dok ajak kawan-kawan dia semua datang rumah. Dah menggelabah pulak wife aku nak kena prepare barang makanan untuk orang datang. Mujur jugak malam tuh ada pegi shopping sket kat, kalau tak...jamu air sejuk dengan biskut saja la.

     Daripada nak buat kek sahaja, wife aku masak bihun goreng, nugget, keropok, potong buah, buat air oren dan entah apa-apa lagi yang dihidangkan. Tepat pukul 6 petang, kawan-kawan Hadi, Hazwan dan Hafiz pakat-pakat datang semua ke rumah. Bermula la episod melayan tetamu dari kami tuan rumah.

    Hadi tukang layan bahagian entertainment. Habis dibukaknya YouTube dengan movie kat TV. Hazwan pulak dok memanggil orang datang rumah. Pandai pulak dia tukar baju sebab nak bagi elok sikit katanya. Hafiz.....well Hafiz nie memang lejen. Dia tukang amik attendance plak. Habis semua orang kena lapor diri kat Hafiz. Apa punya kaedah la Hafiz nie. Husaini pulak, dia tukang makan sama naik dengan tetamu. Dhiya tido. Letih sangat agaknya. Kemudian Haziq, being the smallest person in the group, dia dok kacau semua orang yang datang makan. Tapi Haziq la yang nampak happy sekali sebab ramai orang datang rumah.

Hafiz amik attendance.

 Hazwan dan kawan-kawannya

Potong kek sket

 Semua dah tak sabar nak makan dah

Bismillah...

Haziq dah makin ligat dah

Tak sempat nak snap gambar, dia dah sampai dulu

Haziq tunjuk skill baru dia. Dah boleh berdiri

Tak habis-habis ngan attendance dia tuh. Heheheh

Entertainment manager tengah layan kawan-kawan dia tengok movie

Haziq sorang ja ada eye contact ngan camera. Hehehehe

     Majlis selesai dalam masa sejam lebih sahaja apabila hari menjelang senja. Rasanya, wife aku bangga sebab habis bihun goreng dan kek dia kena makan dengan tetamu yang hadir. Bihun goreng siap kena kikis lagi dari bekas hidang. Kembang sekejap wife aku...Hehehehe..

     Selamat Hari Lahir yang ke-9 Hazwan. Moga kejayaan menjadi milikmu di dunia dan akhirat sana. Amin.

No Response to "Selamat Hari Lahir Hazwan"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...