Friday, October 16, 2009

N31 Bagan Pinang

1
Lepas jer Sambutan Aidilfitri baru2 nie, hujung minggu yg sama ada event kat Teluk Kemang, Port Dickson. Menteri pelancongan turun padang. Habis dibawaknya semua belon2, karaoke set, gajah2 sarkis, artis2 semua turun... hmmm, typical la tuh...kebetulan plak minggu depan tuh ada penamaan calon untuk PRK N31 kat situ, belum sempat apa2 lagi BN dah awal2 lagi turun berkempen...

..meriah Teluk Komang sampai Hafiz pun senyum...

..tunggu bas ker kak..?? bas tak lalu tepi pantai nie, bot ada laa..

Seminggu lepas tuh, baru la kumpulan PAS dari seluruh negara datang berkampung kat N9...BN dari awal lagi dah ready...duit pun dah siap tabur kat ramai orang. Parti kaya la katakan..Sewaktu pengumuman Isa jadi calon BN kat Bagan Pinang nie, kawan kita dapat RM800 dari kem BN..kayo kawan pakcik tuh...

Penamaan Calon 3 Oktober


Kat Springhill nie, PAS cawangan sini jadi tuan rumah untuk gerakan ke kawasan estet-estet kat siliau. Masalahnya, PAS cawangan Springhill nie baru berusia 5 bulan. Pulak tu, kebanyakkan orang kat sini semuanya bukan orang N9...bila PAS negeri lain kemukakan soalan pasal kawasan setempat dan sebagainya, semua pakat nganga..hehehe...yg tau cuma kedai makan ja..hahahha...pastu, pakat2 sengih la kami.

Sepanjang tempoh berkempen tak usah cakap laa..byk sangat insiden yg buruk berlaku. Rata2nya disebabkan oleh orang luar...pihak BN pun sama, PAS pun sama...Rasanya, orang N9 sendiri takde sampai gaduh2...tapi kehadiran orang luar yg ramai sangat itu yg menyebabkan keadaan tak terkawal.

Kemudian, media plak menyebarkan fitnah mengatakan parti PAS nie parti ganas...mmg akhirnya rakyat termakan ngan fitnah media nie..takpa laaa..nak wat camna..

Bagus gak PAS kalah...kalau PAS menang, mungkin akan jadi liabiliti plak kat parti...PD nie penuh ngan hotel dan kebanyakkan hotel mesti ada arak...pastu plak kerap kali pesta maksiat berlaku di PD....malam merdeka la, tahun baru la, x'mas laa...macam2...yg kena tangkap pun byk, yg masuk paper pun bukannya sedikit...Kalau PAS dapat kawasan nie, takut akan jadi isu yg bakal dimainkan oleh BN untuk menjatuhkan PAS..

Anyway, ini pengalaman baru untuk aku....tak sangka, orang rasuah pun rakyat boleh pilih lagi...kali nie, Dr. M pun ngaku dia silap.....heheheh....tahniah N9

1 Response to N31 Bagan Pinang

October 19, 2009 at 3:27 PM

Inila yang dinamakan dunia.. duit menguasai segala2nya..huhuhuh..btw, lawa gambaq 1st tu..
ps--awat payah nak letak komen weh! hang punya verification no tu payah sungguh nak tarik kuar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...