Thursday, June 4, 2015

Cerita pasal MAS

6
     Sebenarnya, banyak orang yang kerja MAS tinggal kat Negeri Sembilan. Well, you can actually find their home scattered surrounding the KLIA but I'm just interested at this particular area called Bandar Springhill, PD. Kat Bandar Springhill nie pun sebenanrnya banyak yang kerja kat airport KLIA. sama ada directly kerja dengan MAS ataupun indirectly seperti vendor-vendor IT, catering dan sebagainya.

     Kebetulan, 2 pengasuh yang pernah kami hantarkan anak-anak kami memang suami diorang kerja directly dengan MAS. Bila kita sebut pengasuh nie, maknanya kita memang close la dengan diorang. Close sebab kita hormat orang yang menjaga anak-anak kita dengan baik. Jadi bila dengar ceria MAS berhentikan 6000 orang staff, kita pun sedikit sebanyak terasa risau jugak kerana kita kenal family pengasuh anak-anak kita nie.

     Alhamdulillah, dua-dua suami pengasuh tuh tak dibuang kerja. Dua-dua dikekalkan kat posisi asal seperti sedia-kala. Dalam perbualan telefon semalam, MAS buang orang-orang yang ada masalah kedatangan. MC banyak, datang lewat dan macam-macam lagi. Bagi aku memang fair and square la macam tuh sebab kedua-dua suami pengasuh nie memang jenis yang aku jarang tengok kat rumah. Asyik kat tempat kerja sahaja. Pengasuh pun memang jarang sangat-sangat mintak cuti sebab husband pun tak cuti. Syukurlah, bila dapat berita yang menggembirakan setelah didatangi kebimbangan.

     Bila sebut pengasuh nie, mula la teringat kat anak sendiri. aiseh...bila la nak balik ke kampong nie. Teringat la plak kat family. Tak jadi kerja duduk sorang-sorang kat Kulim nie. Mati kutu gak raso ehh..

Hehehe...S.Jibam, adik S.Jibeng

Kejap jerk besar Dhiya nie. Hmmm...


6 Response to Cerita pasal MAS

az
June 30, 2015 at 12:10 AM

Salam bole saya tanya pengasuh puan nie dok kt springhill kalu tak keberatn bole saya dpt kan no tel tq

June 30, 2015 at 3:10 PM

Puan Az orang Bandar Springhill jugak ker?
Pengasuh memang duduk kat Bandar Springhill pun. Fasa 2

az
July 1, 2015 at 5:48 PM

Ya saya tinggal dibandar springhill
bole saya dapatkan no tel pengasuh encik..saya nak cari tuk anak lelaki saya berusi 23 bulan
kalau tidak keberatan text ke no tel saya 01123578890

July 2, 2015 at 3:13 PM

Puan Az

Saya dah sms pagi tadi. Harap maklum

July 24, 2016 at 1:27 PM

Assalam..saya nk tnya pengasuh kat bandar springhill ade tak lg nk mengasuh baby umur 8 bulan..nombor saya 0142388068

July 24, 2016 at 1:28 PM

Assalam..saya nk tnya pengasuh kat bandar springhill ade tak lg nk mengasuh baby umur 8 bulan..nombor saya 0142388068

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...