Monday, May 9, 2011

Paintball

4
Ini la first time aku main paintball. Walaupun sukan nie dah lama bertapak kat Malaysia, tapi ini la first time aku dapat merasa main menda nie. Dah lama dah mengidam, kali nie barulah dapat.

Kecik-kecik dulu waktu duduk kat kampung, memang selalu la main perang-perang nie. Kalau main kat kampung, memang dapat the real feeling la. Mana tidaknya... merangkak dalam hutan, sembunyi dalam semak, camaouflage dengan daun, berendam dalam sungai...cakap ja mana satu, semua ada. Memang best main perang-perang waktu kecik-kecik dulu. Senapang ada satu ja kat tangan, tapi macam-macam bunyi boleh buat. Kejap bunyi machine gun, kejap bunyi pump gun, kejap bunyi laser. Bunyi bom pun ada jugak. Tak habis-habis plak bom tuh. Hahahah, I missed the old memories. Never realised time fly so fast. Feel like it all happened just yesterday.

Ini la gayanya, budak-budak Lotus yang konon-kononnya nak jadi askar.
 Tak sangka pedih jugak bila kena tembak dengan peluru dia. Kira berbekas jugak la kat badan nie. Mula-mula main tuh memang semborono ja. Tapi lepas kena tembak first time tuh, terus jadik berhati-hati sikit sebab taknak pedih lagi. Sakit wooo kena tembak.

Dalam war zone tuh macam bahaya ja kalau bawak camera. Kalau tak, teringin gak nak amik shot yang best-best sikit. Last sekali, banyak ambik gambar kat luar la, gambar sedang beraksi takdak langsung.

Sessi penerangan oleh Marshall
 Kami dapat harga promotion. Setiap orang dapat 650 bijik peluru dengan harga yang sangat murah. Ingatkan 650 biji peluru tu banyak la, tapi tak sangka pulak rasa macam kejap sangat dah habis semua peluru tuh. Lepas nie kalau main lagi, nak ambik banyak sikit peluru, baru la puas sikit main.

Rasanya, aku la yang banyak sekali kena tembak. Tapi nasib baik pakai baju lengan panjang. Kalau tak, lagi la pedih rasanya. Terima kasih kepada isteri tercinta kerana membenarkan abang pinjam baju. Heheheh..
Walau bagaimana pun, hero mesti menang punya. Siap dapat bawak balik 3 orang tahanan perang lagik..Heheheh.. Kalaulah tak disebabkan add math aku power, rasa aku memang aku dah jadi komando dah sekarang nie...hahahahah..riaknya...
Boleh la kot lepas-lepas nie kalau nak buat gathering ngan budak-budak aero. Buat ja kat Xtion Paintball nie sebab location dia kat Bukit Jalil ja. Memang dekat dan payah nak sesat. Boleh la difikirkan dikemudian hari, InsyaAllah.

4 Response to Paintball

May 9, 2011 at 9:06 AM

I vote for re-U!!!!

May 9, 2011 at 10:35 AM

tungguuuuuuuu........

May 9, 2011 at 9:41 PM

abe tajul... mmg sakit kena bullet paint ball 2 hr br hilang bekas dia. nak bg tahu td kak huda tak sihat kt ofis. maklumlah cuaca sgt panas dan dia pose. kesian tikah tgk dio td

May 10, 2011 at 2:19 PM

hehehehe...tak sempat tghari dia dah bukak pose lerr...meminjam nasihat orang-orang tua ler tuh..

"puasa yang yok
balik umah bukak periuk..."

heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...