Wednesday, May 18, 2011

Tetamu membawa berkat

4
Seronok sungguh Hadi, Hazwan dan Hafiz bila ada orang datang rumah. Kebetulan pulak, minggu nie memang ramai yang datang singgah kat rumah kami….memang melayan tetamu sungguh la ketiga-tiga adik-beradik tuh. Tidur malam pun dah taknak tidur dengan mama lagi dah. Eksen..!!

Tapi nasib baik jugak la yang datang hari tu, semunya macam sporting jaa…memang diorang pun tak segan-segan nak melayan telatah anak-anak aku yang nakal tuh. Respect sungguh aku kat tetamu-tetamu yang datang sebabnya, aku sendiri pun tak terlayan bisingnya Hadi, Hazwan dan Hafiz tapi tetamu yang hadir boleh rilek jaa..Memang respect. Terima kasih kepada semua yang sudi bertandang ke teratak kami. Kalau ada rezeki, janganlah segan-segan datang lagi...Hehehehe.

Yang bagus bila duduk kat PD nie, ada banyak tempat menarik untuk kita lawati. Jadinya, kalau yang datang tuh berkeluarga, kita bawak la ke tempat menarik cara berkeluarga. Kalau yang datang tuh bujang, kita buat pulak cara bujang. Memang tak kering la pilihan kat PD nie, InsyaAllah.

Nie nak tunjuk gambar cara-cara melayan sepupu yang masih lagi bujang. Diorang nie memang susah sikit nak bangun pagi tapi nak tengok rumah api punya pasal, bangun jugak rupanya. Tak payah pakai alarm pun. Hehehehe...

Walaupun 15 minit jerk hiking, tapi berpeluh la jugak. Nie la sepupu aku, pemilik sah produk-produk AkuDesign Clothing
 
Awan pun tadak. Punyalah panas walaupun hari masih pagi
Post istimewa sikit
Aku suka gambar nie. Tapi, masih boleh diperbaiki
Nie Mak Ton. Dia la yang jaga aku waktu kecik2 dulu. Lama jugak la dia bela aku.
Budak terlebih happy
Dulu ada sekali aku organize satu percutian dengan kawan-kawan Aerospace aku kat Pulau Pangkor. Baik punya plan, last2 sekali aku yang tak jadi pergi. Sebabnya, pakcik aku meninggal kat Sarawak. Pakcik aku telah pergi dengan meninggalkan seorang balu dan 2 orang anak lelaki. Isteri dia ialah Mak Ton la. Yang dalam gambar kat atas tuh, anak-anak diorang la. Itulah kisahnya kenapa aku tak dapat join kawan-kawan aku bercuti kat Pangkor walaupun aku yang organize event tuh. Family come first, that's always the rule.

Kepada Abang E dan Mok Teh, jangan amik hati plak sebab takdak gambar. Ntah kenapa lupa nak pegang camera plak waktu Abang E ngan Mok Teh datang...hehhehee

4 Response to Tetamu membawa berkat

May 20, 2011 at 11:15 AM

Yeah!! PD mmg Best.. N9 bumi Bertuah i Told u... :D.. mmgu lepas pun wa pi Pd gak.. bawak Omak n ayah pi jenjalan.. walau pun tak menyinngah.. tp bilo nampak senboard Springhill.. wa ingat kamu sekeluarga.. nantilah ader rejeki.. kami bertamu pullak...

May 20, 2011 at 11:16 AM

ehh silap.. bkn minnggu lps.. mggu ni le....:D

huda
May 20, 2011 at 11:21 AM

makton ckp juan mcm abg kecik2. tgk gmbr makton ngn juan, mcm tu laa gamaknya makton ngasuh abg dulu..

May 31, 2011 at 3:02 AM

Ghazi :
rugi la tak singgah..hari tuh kami buat cabutan bertuah kepada pengunjung-pengunjung rumah kami. kalau tak boleh dapat LED TV 42 inci....hehehhe

Huda :
Yea la, muka Juan sama macam muka abang...kami memang hensem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...