Wednesday, March 2, 2011

Tangan Hadi Bersimen

2
Hari Selasa kelmarin, bawak Hadi pi x-ray sekali lagi. Kali nie, ada nampak garisan hitam kat atas tulang tangan dia. Doktor cakap, tulang tangan Hadi retak. Confirm kena pakai simen kat tangan. Sian Hadi..

Doktor cakap, tulang tangan budak-budak nie memang kecik. Jadinya keretakkan pun akan proportionate to the size of the bone itself. Walaupun retaknya kecik, tetapi ianya merupakan kecederaan yang besar untuk kanak-kanak. Dalam kes Hadi nie, retak kat tangan dia tak dapat dikesan pada x-ray yang pertama. Hanya bila selepas 3 hari baru boleh nampak sebab tangan Hadi dah bertindak balas dengan kecederaan tuh.

Memang retak tuh akan baik sendiri. Doktor suruh pakai simen sebab nak melindungi tangan Hadi dari kecederaan lain pulak. Biasalah, budak-budak memang lasak. Walaupun tangan bersimen, Hadi still lagi boleh kayuh basikal laju-laju macam biasa. Dasat cukup…

Tersayat sungguh hati bila melihat tangan Hadi bersimen macam tuh. Tapi Hadi macam okay jaa..aku yang sihat nie pulak melebih-lebih risaunya. Aduh…lamanya 2 minggu akan berakhir..

Gambar sebelum tangan kena simen. Nampak tangan kanan
bengkak berbanding tangan kiri
Hadi di "proses"

Post istimewa dari Hadi setelah tangan disimen. Kat atas tu ntah kereta Altis
siapa ntah tapi Hadi sendiri request nak tangkap gambar kat kereta tuh.

2 Response to Tangan Hadi Bersimen

March 3, 2011 at 9:06 AM

beliau nampak lebih macho dgn tangan bersimen...

March 3, 2011 at 10:01 AM

huh...!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...